Een tailormade tailcoat/slipjas is de Rolls-Royce onder de jassen. 

"Uniek, onderscheidend, op mijn lijf geschreven en zit als gegoten," enkele woorden die ik terugkrijg van mijn klanten als ze tevreden mijn atelier verlaten met in hun hand het eindresultaat de door hun zelfontworpen tailcoat/slipjas.

 

Jouw persoonlijke wensen en individuele maten en een geheel eigen model op maat getekend zijn voor mij het uitgangspunt voor het tot stand brengen van een unieke tailcoat op jouw maat gemaakt. Een goede pasvorm, de juiste stof, en een hoge kwaliteit van afwerking met oog voor persoonlijke details.

Met mijn jarenlange ervaring in het kleermakersvak dit gecombineerd met mijn passie voor de dressuursport kan ik jou goed adviseren en maakt het laten maken van een nieuwe tailcoat voor jou tot een mooie en bijzondere ervaring. De persoonlijke aandacht en de tijd die nodig is tot het tot stand brengen van de tailcoat ga je ervaren in de meerdere pas/meet momenten maar ook in de service op maat.

Wat is het verschil tussen tailormade laten maken en een confectie tailcoat/slipjas in een ruiterspeciaalzaak op maat bestellen? Want zowel bij tailormade als confectie worden de maten van de ruiter/amazone opgemeten

Confectie:

In de ruiterspeciaalzaak meet de verkoopster jouw maten (bovenwijdte,taillewijdte,heupwijdte) op en kijkt aan de hand van die maten op een matentabel van het desbetreffende merk en bepaald in welke confectiemaat jij het beste past.

Het model en de pasvorm van de tailcoat zijn dan al bepaald en geproduceerd in de fabriek.Elk merk heeft zijn eigen model en pasvorm en maatvoering en werkt met standaard maattabellen voor maat 34,36,38,40,42 enz.

Tailormade:

Ik meet jouw individuelen maten op en al deze "losse maten" vormen een blauwdruk van jouw figuur/postuur.

Met deze maten teken ik jouw EIGEN patroon en dit patroon is op jouw lijf geschreven. Ik gebruik dus geen confectie maatvoering. Want elk figuur is uniek.

Daarna kijken naar welk model het beste tot zijn recht komt aan de hand van jouw silhouet/postuur en lichaamsbouw. Het maken van het patroon is het fundament voor een goed passende tailcoat.


Werkwijze:

Tailor made Tailcoat Prijs op aanvraag
Advies en ontwerp
Maten meten
Patroon maken
Proefmodel maken van patroon
Proefmodel passen ook zittend in het zadel op het paard
Afspelden proefmodel en veranderingen bespreken
Veranderingen aanbrengen op patroon
Knippen van de stof
Maken Tailcoat
Doorpassen Tailcoat
Afspelden
Afwerking
Eindpas
Ophalen

Herken je dit?

* Ik wil mijn persoonlijkheid weergeven in mijn tailcoat

* Ik wil geen standaard Tailcoat maar iets unieks

* Ik wil al jaren mijn eigen Tailcoat/Slipjas zelf ontwerpen

* Ik heb geen confectie maat

* Ik wil mijn paard rijhouding nog mooier laten accentueren 

* Ik heb mijn Tailcoat/Slipjas zo vaak aan dat ik kies voor maatwerk 

* Ik heb al in zo veel merken gereden ik wil nu wat anders