Ik zie jou als de hoofdontwerper van jouw nieuw te creëren tailcoat.

Jij weet als geen ander hoe je in de ring wilt verschijnen 

Welke kleur? Welke model? In welk silhouet zie je jezelf al rijden? Vervolgens wat wil je uitstralen en waar komt de focus op te liggen. Wat is jouw favoriete kraagmodel? Mouwen die aansluiten of juist ruimer? Uiteraard op de juiste mouwlengte. Welke details zijn belangrijk voor jou en wil je zeker terugzien op de jas. De vorm van de slippen met of zonder zadel uitsparing en ook hier weer de juiste lengte, ingemeten als je op het paard zit. Maatwerk en Vakmanschap en dit alles op jouw exacte maten.

Één unieke, exclusieve op jouw lijf geschreven goed passende tailcoat waar niemand anders in rijdt.

 

Het verschil tussen Tailormade en Confectie

Voor een Tailormade Tailcoat meet ik al jouw individuelen maten op.Deze maten vormen de basis van een blauwdruk van jouw figuur/postuur.

Met deze maten teken ik jouw EIGEN patroon een patroon op jouw lijf geschreven. Er komt dus geen confectie maattabel aan te pas. Elk postuur is uniek. Het is eerder de regel dan de uitzondering dat een ruiter tussen twee maten in zit.

Vervolgens kijk ik naar welk model het beste tot zijn recht komt op jouw silhouet/postuur passend bij de lichaamsbouw. Daarna teken ik een patroon en dat is het fundament voor een goed passende tailcoat.


Bij Confectie meet de verkoper (ster) 3 á 4 maten. Aan de hand van die 3 maten kijkt hij/zij op het standaard confectie maattabellen overzicht van het desbetreffende merk en besteld de confectie tailcoat die het dichts bij de 3 maten van de ruiter zit.

Het merk heeft het model en de pasvorm bepaald en de tailcoat is vervaardigd in een confectie fabriek. Jij als ruiter hebt hier geen invloed op.


Voordelen van Tailormade
* Persoonlijke wensen
* Individuele maten
* Eigen model
* Op maat getekend
* Uniek
* Goede pasvorm
* Juiste stofkeuze
* Kwaliteit
* Mooie afwerking
Werkwijze Prijs op aanvraag
Advies en ontwerp
Maten meten
Patroon maken
Proefmodel maken van patroon
Proefmodel passen ook zittend in het zadel op het paard
Afspelden proefmodel en veranderingen bespreken
Veranderingen aanbrengen op patroon
Knippen van de stof
Maken Tailcoat
Doorpassen Tailcoat
Afspelden
Afwerking
Eindpas
Ophalen